Stallet har sedan 2003 vuxit till en lagom stor hästverksamhet. Vår målsättning var att skapa en samlingspunkt på gården och vi har hela tiden arbetat med ledorden att det ska vara trevligt att gå till stallet. Jag tycker att vi har lyckats med vårt mål och ledordet genomsyrar verksamheten.

Ladugården med dess tjocka tegelväggar från 1850-talet är nu anpassad för hästverksamhet. Totalt har vi ett 26 boxar samt två separata lösdrifter. Majoriteten av boxarna är tillverkade av Ribbox med plankfyllning av ek. En del av eken är huggen på gården. Tre uppvärmda, givetvis läsbara och larmade sadelkammare, praktisk foderhantering, tvätt- och torkrum samt spolspilta med varmvatten och solarium. Vi har en belyst uteridbana 30x60m samt ett ridhus 22x60m med fibersand. Sommartid brukar vi hålla en gräsbana ca 50x100m vi har även ett antal terränghinder och en vattenmatta med 3 m längd. Vi håller regelbundna träningar i både hopp och dressyr. Johan Spetz  kommer regelbundet en gång i veckan och Malin Andersson (dressyr) är här regelbundet. Se Ålbergas Ridhus på Facebook eller ridhuskalendern för mer information. Vi tar emot hästar för utbildning och träning och vi tar emot inackorderingar i box eller i lösdrift. Det finns möjlighet till full service. Vidare finns möjlighet att hyra en B-lastbil för 2 hästar. Vi fodrar med analyserat hösilage, Pavos foder samt Granngården original och vanligt havre

Det är hästarna som skapar vår samlignspunkt. Att komma till stallet en kväll då det är trångt i stallgången och många som står och pratar är väldigt trevligt. Lika trevligt är det att komma dit då det är alldeles lugnt och ensamt. Här finns vi som har hästarna som vårt yrke, professionellt satsande ryttare upp till elitnivå, ett ponny gäng, hobbyryttare och medryttare – alla är vi med i samlingspunkten. Elin Pettersson är anställd på heltid som hästskötare och hon tar ett stort ansvar för stallet och att hästarna mår väl.

Skärmavbild 2012-11-30 kl. 22.31.10